#alkotás

#alkotás
Nem-formális tanulási foglalkozást készíteni maga egy alkotási folyamat. Ismernem kell, kiket szólítok meg, átgondolni, milyen tanulási folyamaton mennek majd keresztül. Átérezni az érzelmeiket, tudni a gondolataikat, mielőtt azok még egyáltalán megszületnek. Megtervezni, hogyan haladnak végik a komfortzónából a “stretching zone” széléig, s még a pánikzóna előtt hogyan hozhatom őket vissza, hogy érezzék a biztonságot, de a tapasztalati tanulás már megtörténhessen.

alkotás laptop kijelző előtte nagy pohár kávéval

Olyan környezetet teremtek színekkel, hangokkal, érintéssel és minden érzék megmozgatásával, amely stimulál, és a tanulást, az önismeretet és új emberi interakciók megtapasztalását teszi lehetővé.
Számomra ez is #alkotás.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #alkotás írásunkat is!

2017-12-05T18:27:11+00:002017. jún 28.|Tags: |

#alkotás

#alkotás
Régebben annyira sok tervem volt. Alkottam mindenfélét: rajzokat, karkötőket, fényképeket, verseket, agyagdolgokat, házi díszeket. Manapság a kreativitásomra nem jut annyi időm, amennyivel érdemben lehetne alkotni a feljebb felsoroltakhoz hasonló területeken. Ezért inkább a gyakorlatban élem ki az alkotni vágyást, ami a mindennapjainkra is kihat, sőt, az egészségre gyakorolt hatása sem utolsó rendű.

alkotás különböző zöldségek turmixban felülről

Mostanában rengeteg turmixot készítek, a lehető legfurább gyümölcs-zöldség kombinációkkal. A legutóbbi, uzsonnának készült turmix a következőkből állt: petrezselyem, uborka, gyömbér, avokádó, banán.
Nagyon finom lett és jól felpörgetett a nap hátralévő részére.

Abban pedig biztos vagyok, hogy a jövőben valamikor vissza tudok térni az eredeti hobbijaimhoz.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #alkotás írásunkat is!

2017-12-05T18:22:03+00:002017. jún 27.|Tags: |

#alkotás

#alkotás
Ezerórákat tudnék erről beszélni, pátoszról, katarzisról, földhözragadtságról, popularitásról. Most csak megpróbálom nektek megmutatni, hogy számomra mi a jelentősége.

Önkifejezés. Egy csap, amit, ha kinyitok, akkor kiengedhetem a gondolataimat. Változatos formákban, tehetségtől függetlenül. Alkotni nem annak szabad, aki jót tud, alkotni mindenkinek a szabadsága, így nekem is. A fejemben kavargó, sokszor terhes gondolatok így szabad utat kapnak, és valami olyan alakot öltenek, ami már megfogható, kezelhető.

alkotás krétával aszfaltra rajzolt unikornis

Éreztél már olyan fájdalmat, amibe azt hitted, hogy belepusztulsz? Olyan szerelmet, ami felemésztett? Fogott már el olyan zavar, nehezedett már rád olyan nyomás, ami feloldhatatlannak tűnt? Ami nagyobb volt nálad? Amikor úgy érezted, hogy az őrületbe hajszol és képtelen vagy kontrollálni?

Csak ez segít. Aztán, hogy ez fekete papírra zselés tollal skiccelt ábra, vagy filccel rajzolt mondatok egy fehértáblán, az már mindegy. Néha csak néhány mozdulat, ami táncba fordul, vagy egy verssor az éjszakába morogva, a párkányon könyökölve.

Másokkal együtt alkotni? Megmutatni, közkinccsé tenni? Ha van hozzá társaság, akkor hatalmas élmény, de ez kemény dió. Megosztani nagyon nehéz, de hihetetlenül felvillanyozó, ha másnak is nyújt valamit.
Mégis, nem attól lesz érték, hogy mások elismerik. Hanem a terápiától, a megnyugvástól, a szeretettől, amit hónapokon keresztül ad az elkészülte után, azzal, hogy újra és újra átélhetem általa azt a múltbéli pillanatot.

Nagyon sokféle varázslat ez egyszerre, azt hiszem. 🙂

Számodra mit jelent alkotni?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #alkotás írásunkat is!

2017-12-04T22:40:36+00:002017. jún 26.|Tags: |

#alkotás

#alkotás
Egyszer nyűg, másszor flow.
Néha nem győzöm tologatni, máskor meg alig várom, hogy nekiállhassak.
A két kezemmel nehezen tudom, de az eszemmel már szívesebben csinálom.
Sokszor teljesen belemerülök, máskor meg összecsapom.
Van, hogy pillanatok alatt kész, van, hogy napokig kotlok rajta.
Néha gyógyít, néha viszont teljesen padlóra küld.

alkotás emberek igazítanak egy vásznat egy kiállításon

Misztikus folyamat a semmiből valamit létrehozni.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #alkotás írásunkat is!

2017-12-05T18:17:44+00:002017. jún 25.|Tags: |