#afiúknemtudják

#afiúknemtudják
milyen egy szűk helyen átvágni egy férfitársaságon
milyen sötét utcán éjszaka egyedül közlekedni
milyen, amikor beszélgetés közben a társaságban nem tudsz szóhoz jutni, mert gyakorlatilag a hímek beszélgetnek egymással

afiuknemtudjak tüntetés banner

milyen megalázó, ha a teljesítményed helyett a kinézeted vagy a párkapcsolatod alapján ítélnek meg vagy amikor nem hiszik el, hogy értesz valamihez, pusztán azért, mert nő vagy
milyen, amikor egy szórakozóhelyen nem mered felemelni a tekinteted, mert a szemkontaktus már felhívás keringőre milyen, amikor Ákos mondja meg, mitől vagy igazi nő
milyen potens női főszereplőkkel azonosulni, mert az iskolában csak férfi főszereplőkkel teli művekből tanulunk
milyen boldog dolog a salátaevés (http://womenlaughingalonewithsalad.tumblr.com)
hogyan kell helyesen teregetni és mosogatni (ja, de)
hogy milyen olyan organizmusként létezni, ami nem böfög, nem pukizik, nem kakál és szigorúan kéket menstruál (ja, nem)
és hogy a védekezés nélküli szex következményeit neked KELL egy életen át viselni.

Biztos lehetne még mit írni. Most ennyi jutott eszembe.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #afiúknemtudják írásunkat is!

2018-01-04T22:11:32+00:002017. okt 25.|Tags: |

#afiúknemtudják

#afiúknemtudják
A fiúk nem tudják, hogy mi tudjuk, nekik sem könnyű. Nehéz megtalálni azt a férfiszerepet, ami az illető személyiségéhez közel áll és követendő példának lehet tartani.

afiuknemtudjak-zsuzsi gyerekek a fűben

Gyakran önmaguk sem tudják, hogy
– ők is lehetnek érzékenyek
– ők is sírhatnak, kifejezhetik örömüket és bánatukat egyaránt
– nem várják el tőlük a lányok, hogy a randit csak ők állják
– nem kell kigyúrtnak lenniük
– nem egyedül nekik kell megteremteni a családi alapot anyagiak szempontjából
– nekik sem kell megfelelni a médiából ömlő férfi sztereotípiának
– nyugodtan felvállalhatják a feminin oldalukat is
– nem kell agysebésznek vagy a legszexibb favágónak lenniük
– az átlagos nem egyenlő az unalmassal

A fiúk nem tudják, hogy mi tudjuk, hogy ők nem tudják ezeket.
Érdemes erről beszélgetni, hogy ki mi miatt tartja magát férfinak, nőnek a biológiai adottságoktól eltekintve.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #afiúknemtudják írásunkat is!

2018-01-04T22:13:12+00:002017. okt 24.|Tags: |

#afiúknemtudják

#afiúknemtudják
Hányszor érezted már, hogy bárcsak megértene egy srác? És milyen jogod várhatod, hogy valaki megértsen valamit, amiről nem is tud? Már pedig a fiúk nem tudják… annyi mindent nem tudnak. Még rosszabb: a férfiak se tudják.

Találd ki, hogy mire gondolok!
1. Minden nőnél másként jelentkezik, másképp éli meg.
2. Ebből adódóan nem lehet összehasonlítani.
3. A hiánya, vagy a minősége meghatározza az egész, de tényleg az egész életünket.

afiuknemtudjak lány fedett szemmel

Akár a menstruációra, akár az orgazmusra, akár a fogamzásgátlásra tippeltél, mindegyik helyes megoldás. Mindről beszélni kéne a fiúknak, pasiknak, mert nehezen várhatjuk, hogy megértsék a működésünket, amikor fogalmuk sincs ezekről. A helyzetet nehezíti, hogy sokszor nekünk sincs pontos tudásunk a témában, hiába éljük át… Néhány pohár ital után ezért sóhajtottam fel anno éjféltájban, Vicával és Zsuzsival: “a fiúk nem tudják..”

Úgyhogy én elkezdeném a sort, hátha tudok újat mondani, srácok.

A fogamzásgátló gyógyszer például oltári sok szívással járhat. A hormonok közé rendesen belepiszkál – nagyon személyfüggő, hogy ez mivel járhat. Hízással, depresszív hangulattal, libidóvesztéssel, nagyobb trombózis kockázattal. (Ezen a ponton szoktam keserűen röhögni, hogy végülis a fogamzást is gátolja, mert nem lesz alkalom rá…) Úgyhogy nőként sajnos nagyon sok esetben nem egyszerűsíti az életet, néha egyáltalán nem megoldás.

A menstruáció is totál változatos, hogy kinél hogyan jelentkezik, tudtátok, srácok? 3-8 nap között, premenstruációs szindrómával vagy anélkül, a hormonváltozás miatt ingadozó és kontrollálhatatlan érzelmekkel, enyhe hasfájással vagy gyógyszer nélkül elviselhetetlen görcsökkel. Utálom, amikor nők szólogatnak be egymásnak: “Én is kibírom, szóval összeszedhetné magát.” Annyira más mindenkinél, ráadásul életszakaszonként is változik az intenzitása – lehet, hogy most kibírod, aztán a szülés utáni első ciklusodban fel se fogsz tudni kelni reggel. Szintén nagyon egyéni, hogy ki használ tampont, ki betétet, ki menstruációs kelyhet, ami egy speckó tölcsér.

A női orgazmusban négy idegpálya vesz részt: altesti, a kismedencei, a szeméremtesti idegek és a bolygóideg. Mindig részt vesz mind a négy idegpálya benne, de más idegi impulzusok futnak rajta végig a hüvelyi és a klitorális orgazmus során. A csiklónál könnyebb orgazmust előidézni, a hüvelynél nehezebb. Jobban meg kell tanulni, ki kell tapasztalni hozzá, hogy pont mi szükséges hozzá – ez gyakorlatot igényel. Ebből kifolyólag nagyon sokaknak nincs, vagy csak sokára, évek után lesz egyáltalán hüvelyi orgazmusa. Ebbe azért érdemes belegondolni egy pillanatra! Amitől erősen függhet, az a nő lelki állapota, koncentráltsága, ellazultsága, hangulata, a gördülékeny kommunikáció és a bizalom a felek között, valamint a testi paraméterek.

A férfiak és a nők nem egyformák, soha nem is kell, hogy azok legyenek. De oltári sok időt és energiát spórolnánk magunknak, ha legalább megpróbálnánk nyitottan, megértően fordulni egymás felé, nem?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #afiúknemtudják írásunkat is!

2018-01-04T22:14:51+00:002017. okt 23.|Tags: |

#afiúknemtudják

#afiúknemtudják
hogy van egy honlap, ahol lányok osztanak meg történeteket a női orgazmusról.
A “HOW TO MAKE ME COME” – szabad fordításban “HOGYAN JUTTASS A CSÚCSRA” – egy esszégyűjtemény, amely a legváltozatosabb sztorikat tartalmazza nagyszerű és kellemetlen szexuális témákban.

afiuknemtudjak howtomakemecome tumblr

Számomra a történetek legfontosabb üzenete, hogy nincs egy igazság abban, kinek mi esik jól és kinek mi kellemetlen. Figyelnünk kell magunkra és a társunk/társaink rezzenéseire, valamint RENGETEGET kommunikálni. Mindannyian mások vagyunk fizikailag, másképp kapcsolódunk lelkileg, másképp érezzük saját magunkat és másokat. Ráadásul mi magunk sem mindig tartjuk ugyanazt izgalmasnak és kellemesnek – ki tudna ezen kiigazodni csupán pár gimis oktatókönyv és pornófilm után?!

Ömlik mindenhonnan az elvárás technikára, méretekre és még számtalan másra – mégis, a legizgatóbb az, amikor a másik figyel rá, hogy mire van szükséged és azt is elárulja, neki mi esne jól. A “How to make me come” pontosan ezt a kommunikációs szükségletet segít felfedezned. Emellett megmutatja, mennyire mások is vagyunk, mégis mind szépek és kívánatosak.

Jó olvasgatást!

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #afiúknemtudják írásunkat is!

2018-01-04T23:01:54+00:002017. okt 22.|Tags: |