Válassza az Oldal lehetőséget

#bakancslista

2016.08.07.

#bakancslista Épp most írom, ezekben a hetekben. Valójában meg már talán csinálom is, egy éve. Szerintem azért fontos, hogy rászánjuk az időt, papírt, színes filceket, zsírkrétát, csillámport… na jó, szóval, hogy átgondoljuk a céljainkat, legalább néhány évente, hogy ne a kívülről ránk erőltetett vagy sugallt mércék alapján nézzük az életünket.

 

Van gyereked? Miért nincs? Miért csak egy? Hol a tesó? Ennyi gyereknek tényleg jut majd figyelem? Mi a munkád? Miért nem gondolkodsz nagyobban? Miért nem törekedsz karrierre? Miért kellett feláldozni a karrier miatt ezt vagy azt? Ha saját magadat tartod sakkban ezekkel a kérdésekkel, az csak nyomasztóbb, mert belül hosszabban visszhangzik… és ha kicsit belegondolsz, innen nem lehet nyerni. Soha. 🙂

Szóval kell egy belső mérce, ami rólad szól. Totál ér életcélnak kiválasztani, hogy hajnalban egyszer kimegyek az alvó városomban a helyi templomhoz fotózni és hallgatom az évszázadok zizegését a falakon. A földrajztankönyv illusztrációja miatt belefekszem a tulipánföld közepébe a holland Harlemben, hogy kitöltsék a virágok a látóteremet. Készítek egy fotófalat a lakásomban az életem fontos embereiről, ami majd minden nap szíven simogat. Bugyuta és bagatell ezekről listát írni? Kívülről nézve biztosan. Valójában pedig pont ezek a dolgok adják az üzemanyagot a hétköznapok motorjához. De a kenőzsírt biztosan. Ezen apró momentumok mentén könnyebb érezni és szívből kívánni a nagyobb, másokhoz kapcsolódó célokat is, magabiztosan, megbánás nélkül.

Hogy aztán ez egy fél focicsapat vagy egy negyed állatkert, kettő vagy öt szobában, az ajtó előtt saját kert áll vagy Marika néni paprikás krumplijának szaga a másodikról, az már csak tőled függ. Senki és semmi mástól. Fene nagy gazdagság ez a tudatosság! A valóság meg majd úgyis magához gömbölyíti ezt a listát, újra és újra átírja, de mindvégig, nyugodtan tudhatod, hogy jó úton jársz. A sajátodon.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum