Válassza az Oldal lehetőséget

#bakancslista

2016.08.08.

#bakancslista Érdekes dolog ez a bakancslista. Ez elvileg egy olyan felsorolás, amiket az ember véghez akar vinni, be szeretne szerezni, meg szeretne élni az élete során.
Sokszor gondoltam, hogy leírok egyet én is, hogy meglegyen. Fizikai valójában ott legyen és ki tudjam pipálni, amikor megtörtént az egyik pont, kiikszelhessem a következőt és áthúzhassam a harmadikat. Aztán valahogy mindig elmarad, hogy valóban megírjam vagy egy alkalmazásba felvezessem a pontokat. A lelkemben úgyis tudom, hogy mit szeretnék, éppen ezért nincs szükségem egy szebb ruhába öltöztetett to-do-listre.

bakancslista - bakancs és hegyvidék

A teljesítményközpontúság miatt visszás ez a bakancslista számomra. Valahogy olyan állandó elégedetlenség érzetet közvetít, hiszen még ott van x tennivaló, egyik a másik után. Gyerünk, gyorsan, bezsebelni azokat az élményeket, tárgyakat még mielőtt húsz leszek, vagy harminc, vagy negyven.

Beleuntam abba, hogy mindig valami alapján mérjem magam, az életem és abba is, hogy engem mérjenek valami alapján: iskolai teljesítmény, munkahelyi éves értékelés, fizetés összege, gyerekek száma, elért élmények mennyisége, stb.
Emiatt nincs egy állandó bakancslistám, mert nem akarok megfelelni a jövőben egy olyan személynek, aki a múltban voltam.

Pár dolog, amit a mostani, jelenlegi bakancslistámra feljegyeznék, ha írnom kellene egyet:
– izlandi biciklizés
– élni a mostban
– norvégiai hegymászás
– nem elvágyódni
– izraeli hummuszevés
– elégedett lenni a jelennel
– Asimov könyvek elolvasása
– nem felejteni

Amennyiben neked van egy listád, akkor fontosnak tartom észben tartani, hogy nem dől össze a világ, hogyha sosem tudod áthúzni akár egyik pontot sem, addig, amíg a mindennapokban jól érzed magad.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #bakancslista írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum