Válassza az Oldal lehetőséget

#átmelegedve – Zsuzsi

2018.01.18.

#átmelegedve Ma végre nem esik a hó. Lassan sétálok az utcán. A kabátban még az iroda melegsége öleli a testemet. Gyalogolhatnék, de inkább beállok a villamosmegállóba. Mindjárt itt a négyes-hatos. Ott legalább mindig meleg van. Van, hogy büdös, de legalább meleg.
Csak négy megállót megyek. Kisodor a tömeg magával, szorítom a táskám, leheletem késként vág a hangos körúti estébe. Sétálok a Dob utcán, az ujjaim elgémberedtek. Mindenem átfázott már, még a tegnapi és az előtti hideg is a bőrömön érződik. Kinyitom a deres ajtót, belépek a lakásba.

#átmelegedve - téli, havas ház

A lakótársaim a konyhában ülnek. Mindegyikük téli kabátot, sálat, cipőt visel. Biccentek nekik és a szobába veszem az irányt. Bebújok az ágyba, a téli kabát rajtam, magamra húzok egy, kettő, majd három takarót.
Várom, hogy elmúljon a vacogás. Várom, hogy ne ránduljanak görcsbe az izmaim a hidegtől. Elalszom, de pár óra múlva arra kelek, hogy fázom. Nagyon fázom. Kimászom az ágyból, próbálok pár tornagyakorlatot végezni, hogy felmelegítsem a testemet. Forralok egy kis vizet a tűzhelyen, hogy belemárthassam a kezem. Melegvíz sem jön a csapból. Már másfél hónapja nincs fűtés és meleg víz sem.

Tegnap sírtam. Annyira fáztam a lakásban.

Ma már nem sírok, hanem pakolok.
Átmegyek egy barátomhoz. Ott alszom. Ott meleg van. Ott a testem boldog, nem szenved. Ott másra is tudok gondolni, nem csak a hidegre.
Átmelegedett a kezem, a lábam, a lelkem.

Nekem volt hova menekülnöm a hideg elöl, de a csontig hatoló hideg érzetét sosem felejtem.

– Zsuzsi –

Sajnos ma sem mindenhol adott, hogy hazaérve #átmelegedve alhatnak a családok. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy etikus adománygyűjtő szervezet, az Igazgyöngy Alapítvány – Berettyóújfalu munkájára, akik a te támogatásoddal segíthetik a hideggel küzdő, nélkülöző családokat az élelmiszer és a tüzelő beszerzésében, valamint a gyógyszerek kiváltásában.
A segítséged az ünnepek után is rengeteget jelent: meleget és biztonságot adhatsz!
Neked is van tapasztalatod arról, hogy milyen #átmelegedve megpihenni? Oszd meg a saját élményedet az #átmelegedve hashtaggel és a felhívással: meséljük tovább együtt ezt a történetet! 🙂 <3

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #átmelegedve írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum