Válassza az Oldal lehetőséget

#átmelegedve – Száva

2018.01.17.

#átmelegedve Reggelente újságot osztottam, délutánonként fotókat készítettem a szórólapozó társaimról a megrendelőknek. Emlékszem, aznap mocsok hideg volt, mire feljutottam a metróból, már besötétedett. Még ki kellett jutnom Albertfalvára, aztán vissza a Vörösmarty térre. A villamoson nem volt fűtés, Albertfalva pedig oltári messze van. A zsebkendőm elfogyott, rettenetesen kínosan éreztem magam. A kezemet folyamatosan próbáltam dörzsölgetni, amikor lehet, a zsebemben tartani, de egyre reménytelenebb volt. Mikor végeztem a Vörösmarty téren, elsírtam magam. Nem mozgott a kezem többé és nem éreztem két ujjamat.

#átmelegedve - gyertyát körülölelő kéz

Hazaértem a hideg albérletbe, ahol rendszeresen jégvirágos volt az ajtó és az ablak: belülről. Bekapcsoltam a fűtést, próbáltam hideg és langyos víz váltogatásával felmelegíteni a dermedt ujjaimat, aztán odabújtam a melegedő konvektorhoz. Egész este két paplan alatt ültem és forró teát ittam, amíg kívül-belül átmelegedtem.
Utána idővel már jobb volt: mikor tudtam, hogy elég pénzt kerestem a következő hónapra, akkor gyakrabban be mertem fűteni, hiszen tudtam, hogy ki fogom tudni fizetni a számlát.

Ezek az idők már elmúltak. A fűtés folyton megy, a lakás száraz és a szobából dolgozom, többé nem kell az utcát járnom. Főzök egy bögre teát, a nyakamra tekerem a sálamat, odakuporodok a fotelbe a radiátor mellé és pötyögök a szuper kis laptopomon. Felnőttem, tanultam és szerencsére sikerült megteremtenem magamnak ezeket – de soha nem fogom elfelejteni azt az érzést, mikor átmelegedve megkönnyebülhettem.

– Száva –

Sajnos ma sem mindenhol adott, hogy hazaérve #átmelegedve alhatnak a családok. Szeretnénk felhívni a figyelmet egy etikus adománygyűjtő szervezet, az Igazgyöngy Alapítvány – Berettyóújfalu munkájára, akik a te támogatásoddal segíthetik a hideggel küzdő, nélkülöző családokat az élelmiszer és a tüzelő beszerzésében, valamint a gyógyszerek kiváltásában.
A segítséged az ünnepek után is rengeteget jelent: meleget és biztonságot adhatsz!
Neked is van tapasztalatod arról, hogy milyen #átmelegedve megpihenni? Oszd meg a saját élményedet az #átmelegedve hashtaggel és a felhívással: meséljük tovább együtt ezt a történetet! 🙂 <3

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #átmelegedve írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum