Válassza az Oldal lehetőséget

#apénznemboldogít – Dóri

2018.04.12.

#apénznemboldogít
Nem hát. De jó, ha van.
Nekem nagyon sokáig nem volt. Mindig irigykedve néztem a csoporttársakat, akiknek nem azzal kellett törődniük, hogy napi(!!) két műszak mellett hogy szigorlatozzanak le anatómiából, mindössze annyi volt az összes gondjuk, hogy egyetemre járjanak.

#apénznemboldogít - iskolatáskás fiatal

Szeptemberben indult az egyetem, nekem már októberre Diákhitel szerződésem volt és novemberre alkalmi, januárra állandó munkahelyem. Mármint 18 évesen. Aztán a nyárra, amikor nem volt egyetem, még egy. Aztán, amikor szakmai gyakorlatot szerettem volna szerezni, akkor még egy.

[…]

Az írás korábbi, elkeseredettebb változatában ezen a ponton tételesen felsoroltam, milyen szar volt nekem, de igazából már nem vagyok annyira elkeseredett meg nem is ez a lényeg, hiszen nem vagyok egyedüli eset (https://24.hu/fn/penzugy/2017/10/30/egy-honap-a-fiatalok-fele-maximum-ennyit-huzna-ki-a-megtakaritasaval/ vagy https://abcug.hu/behozhatatlan-hatranybol-indulnak-videki-egyetemistak/).
Azt akartam csak ezzel az egésszel mondani, hogy ez nem jó. Nem szabadna ilyen dolgoknak megtörténniük. Nem szabadna huszonegynéhány éves majdnemfelnőtt – deméginkábbgyerekeknek az enyémhez és a cikkben felsoroltakhoz hasonló terheket magukra venniük. Csak a tanulásra kellene koncentrálniuk, meg alkalomadtán egy-két másnapos reggel és/vagy fájdalmas szakítás túlélésére, semmi másra. Nem jó az a rendszer, ahol az életét épphogy csak elkezdő, szárnyait bontogató fiatal mögött nincs (mert nem lehet) pénzügyi védőháló. Nem jó az a rendszer, ahol 22 évesen a kávéfőző elérhetetlen álomnak tűnik. (https://24.hu/belfold/2018/04/09/az-en-hazamban-egy-kavefozorol-csak-almodni-lehet-egy-22-eves-lany-uzent-a-valasztasok-utan/)

Beteg az az ország, ahol az emberek mégis azt gondolják, hogy de, ez így rendben van.

– Dóri –

Photo by Scott Webb on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #apénznemboldogít írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum