Válassza az Oldal lehetőséget

#apamosdikanyafőz

2017.09.20.

#apamosdikanyafőz
A családi legendárium szerint a születésem után pár hónappal történt, hogy apukám egy átlagos munkanap után hazaérve anya panaszkodásaira, miszerint fáradt és kimerült a háztartási teendőktől, csak annyit tudott reagálni, hogy nem érti, anyu miért siránkozik, hiszen egész nap egyedül van otthon, a gyerek még pici, csak meg kell etetni és pont. Anyukámat eléggé szíven ütötték ezek a szavak, hiszen addig minden flottul működött a házasságban, nem voltak ilyen egymásnak odamondogatások. Szerencsére nem olyan fából faragták, hogy hagyta volna magát: elhatározta, hogy megleckézteti apukámat.

Másnap, mikor apa hazaért, anya közölte, hogy kiszalad a közértbe valamiért. Ugyanakkor már napközben előkészítette a kajámat, megvásárolta a kis magazinját, a bevásárlás után pedig beült egy cukrászdába és kényelmesen elolvasta az újságot. Jó, a kényelmesen erős túlzás, nagyjából egy órát volt távol, és azalatt is majd megette az ideg, hogy mi történhet otthon, mit kezd apa velem.

Mikor hazaért, apa teljesen kétségbe volt esve, hogy hova a csudába tűnt, mivel én közben felkeltem, és fogalma sem volt, mit csináljon velem. Anya persze rákontrázott, hogy dehát még kicsi vagyok, csak meg kell etetni, semmi különös tennivaló nincs velem. Apa megértette a leckét, és soha többet nem vonta kérdőre anyát.

apamosdikanyafőz régi diakép egy házaspárról

Pár hónapja illegálisan tartózkodom egy anyukacsoportban a facebookon (mert nem anyukaként elméletileg nem lehet csatlakozni). Azt gondolná az ember, hogy az elmúlt harminc évben emancipálódott annyit a társadalmunk, hogy ilyen párbeszédek már alig vannak jelen a (fiatal) házasok életében. Ehhez képest mindennap születik bejegyzés arról, hogy apukának fingja-gőze nincs arról, mit is kell egy gyerekkel csinálni, hogy a gyereknevelés valójában mennyire fárasztó, és hogy ugyanezek a férfiak a munkára hivatkozva rendszeresen bújnak ki gyereknevelési feladatok alól.
Elég elszomorító.

Kedves Apukák! Kössétek fel a gatyátokat. Üdv a 21. században!
Tisztelet a kivételnek (mint mindig).

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #apamosdikanyafőz írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum