Válassza az Oldal lehetőséget

#albérletes – Száva

2018.04.25.

#albérletes
7 lakásváltás után már igazi szakértő vagyok az albérletes témában. 🙂

– 10 perc telefonálás után kigyűjtöm a gázos ingatlanügynökök aktuális telefonszámait, utána már automatikusan át tudom ugrani a kamuhirdetéseket. (Ez a lakás pont elkelt, de ha bemész az irodába és kifizeted a regisztrációs díjat, akkor kapsz egy listát, telis-tele lakásokkal… – amelyekben valaki más lakik/soha nem is léteztek/nem is kiadóak.)

– megvan a rutinkérdéssorom, hogy a személyes és kedves bemutatkozás után, egy gyors körrel kiszúrjuk a csoti-pati-moly-penész-beázás köröket, amelyek szépen elsminkelhetőek a lakásbemutatás idejére. Persze, jó lenne, ha más példáján okulva lennék ilyen felkészült… de a döglött galambtól elkezdve a molyinvázióig volt már minden a palettámon, így a következő lakáskeresésnél mindig bővítettem a kérdéssort. Meh, ugye?

– megtanultam gondosan színkódolt és felcímkézett dobozokba csomagolni az életem minden kis apróságát. A lakásomra ránézve pont tudom, hogy melyik szekrény hány doboznyi cuccot rejt, igazából, ha jobban belegondolok, most is minden csoportosítva van.

– a legjobb döntési elvem lett lomtalanításkor és vásárláskor, hogy költözéskor magammal vinném-e az adott tárgyat. Ha nem, akkor valószínűleg addig sem nélkülözhetetlen. Ezért nincsenek nagy üveg tortatálaim – mocsok nehezek! 😀


Ezzel az Y generációs életstílussal tehát együtt jár a rugalmasság, amit korábban már említettem nektek. A trükk abban van, hogy egy fél napon belül otthonossá tudom tenni a kecót. Kikerül a lányokkal közös képünk a polcra, a barátaimról készült fotómontázsok a falra, elfoglalják a helyüket az ékszereim, kipakolok a fürdőszobapolcra egy-két apróságot, beüzemelem a kávégépet, megtalálom az írós-bambulós kuckót, ahol van hely letenni a bögrémet. És akkor már otthon vagyok – albérletes otthon, de otthon.

7 költözés van mögöttem és nem tudom hány váltás van még előttem. Valószínűleg még legalább ennyi, de inkább több. De ez nem baj, mióta az otthon itt belül megvan. 🙂

Nektek mi teszi otthonossá az albérletet? Hogy vészelitek át az Y generációs életvitellel járó költözködést? 🙂

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #albérletes írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum