Válassza az Oldal lehetőséget

#aktívállampolgár – Vica

2018.04.02.

#aktívállampolgár
Hiszek egy utópiában. Egyszer hallottam egy argentin kisvárosról, aztán egy svájci nagyvárosról is, ahol a lakók nem négyévente, hanem folyamatosan szavaznak, konzultálnak a város vezetőivel. Egy-egy kérdésben rövid összefoglaló információt kapnak és nap mint nap felelősségteljes döntéseket hozhatnak, így támogatva a választott képviselőik munkáját.

Ma Magyarországon, valós gyakorlatban még nem él ez az opció, de talán még nem is állunk rá készen. A választás lehetősége négyévente viszont mindenki előtt nyitva áll.

Én elmegyek szavazni április 8-án, mert fontos számomra, hogy az ország milyen irányba halad, az adókat hogyan használjuk fel, az oktatást és az egészségügyet hogyan szervezzük meg, a városokat és az utakat hogyan fejlesztjük, az igazságügy és a média hogyan működik, csak hogy néhányat említsek azok közül a dolgok közül, melyek a parlamentben és a városvezetési irodákban dőlnek el.

Aktív állampolgár vagyok, mert igenis, engem is érint. S ha a fejemet a homokba dugnám, akkor is kilógna bizony az egész testem, ami mindenképp megérezné az adott országvezetés hatásait. Te se legyél strucc. Legyél te is #aktívállampolgár !

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #aktívállampolgár írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum