Válassza az Oldal lehetőséget

#aktívállampolgár – Dóri

2018.04.03.

#aktívállampolgár
A hatalom veszélyes dolog. Előbb-utóbb átállít a sötét oldalra, ahonnan nincs menekvés. Kutatások bizonyítják, hogy először csak kicsit hazudunk/sikkasztunk/korrumpálódunk, aztán még egy kicsit, aztán meg még egy kicsit, még egy kicsit… még végül milliárdok veszítik el közpénz-jellegüket magánzsebekben úgy, hogy közben újdonsült gazdájuk meg van róla győződve, hogy igazából nem is csinált semmi rosszat. (https://444.hu/2016/12/30/a-korrupt-politikusok-is-ovodai-kiflilopassal-kezdtek)

Egy tudatos, gondolkodó állampolgárnak épp ezért a saját érdekében kutya kötelessége MINDIG kritikusan állni a hatalomhoz, megkérdőjelezni a döntéseit, ellenzéki médiumokat fogyasztani és olvasni a sorok között.
Magyarországon, véleményem szerint, ez a rendszer már évek óta nem működik, barátokkal és üzletfelekkel van tele minden olyan szerv, amely korlátozhatná a hatalmat.

Ezért aztán valahogy az az érzésem (nem is tudom, miért), hogy át vagyok verve.

Én azért megyek el szavazni április 8-án, hogy beleszólhassak a jövőmbe. Hogy a szavazatommal korlátozhassam azt az abszolút hatalmat, ami, még ha egyet is érte(né)k vele, tudom, hogy hosszútávon káros. Mindkét oldal számára.

Kérlek Titeket, menjetek el szavazni, éljetek a jogaitokkal és ne hagyjátok, hogy a hatalom az arcotokba röhögjön! Amennyiben rendszerváltást szeretnétek, pártlistán szavazzatok a kedvencetekre, egyéniben pedig próbáljatok meg a választókörzetetekben a legesélyesebb jelöltre ikszelni. (itt tudjátok megnézni, ki az: https://taktikaiszavazas.hu)

Egy korlátozott hatalomért, egy demokratikusabb jövőért szavazok. És Te?

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #aktívállampolgár írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum