Válassza az Oldal lehetőséget

#akiszeretazetet

2017.11.01.

#akiszeretazetet
A dédi mákos sütije, sok-sok mákkal. Meg a májas töltelék: magában készítve, hús nélkül. Ráadásul a tálalásig se jutott el sokszor, kieszegette a család az alufóliából, egyenesen a tepsiből – a valavolt kölykök egymásnak adogatták a helyet a konyhai széken.
A mama zsíron sütött, vékony, folyékony, házi baracklekvárral töltött, csöpögős palacsintái, amit vég nélkül bírtunk enni az unokatesóimmal.
A nagynéném hatlaposa, amiért batyubálokon hajlandóak vagyunk éjfél előtt szégyentelenül körbecápázni az asztalokat a nagybátyámmal.
Anyu beiglije, a komplett karácsonyi süteményfelhozatal, az összes születésnapi tortánk a tesóimmal – holott tudjuk, hogy igazából nem is szeret annyira sütni-főzni, de a kedvünkért mindig megtette.

Csodálkozik ezek után valaki, hogy a héten meghozta a futár a karácsonyi nagybevásárlást? Már felnőttem, úgyhogy nem sütök hatféle süteményt és nem készítek három forró italt egy baráti összejövetelre, de azért a narancsos-csokisból… meg a karácsonyi habcsókból… és néhány személyre szabottan formázott mézeskalácsból idén is készül néhány adag nálam, hogy legyen apropó összegyűlni.

18 évesen az egyetemre készülve nem szakmai anyagokat bújtam, hanem anyu receptjeit vezettem fel egy A4-es kockásfüzetbe – egyik irányból a sósak, a füzet végétől az édesek. A középiskolai ballagásomra az egyik legkedvesebb ajándék egy szép kis noteszben az 5 perces, bögrés süti receptje volt a barátnőmtől, amivel – kicsit felturbózva – a mai napig le tudom nyűgözni a vendégeket.
Költözéskor rá kellett döbbennem, hogy a konyhám akkora, hogy a saját tárgyaim, dobozaim felét kiteszi.

Szóval az a helyzet, hogy hamarabb fogok kérdezni az ételallergiáidról, mint a családtagjaidról.
Hozzám bármikor jöhetsz, mindig össze tudok ütni egy tál melegételt gyorsan.
Ha sokan jöttök, annál jobb. Együtt ehetünk egy asztal körül, és beszélgethetünk.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #akiszeretazetet írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum