Válassza az Oldal lehetőséget

#afiúknemtudják

2017.10.23.

#afiúknemtudják
Hányszor érezted már, hogy bárcsak megértene egy srác? És milyen jogod várhatod, hogy valaki megértsen valamit, amiről nem is tud? Már pedig a fiúk nem tudják… annyi mindent nem tudnak. Még rosszabb: a férfiak se tudják.

Találd ki, hogy mire gondolok!
1. Minden nőnél másként jelentkezik, másképp éli meg.
2. Ebből adódóan nem lehet összehasonlítani.
3. A hiánya, vagy a minősége meghatározza az egész, de tényleg az egész életünket.

afiuknemtudjak lány fedett szemmel

Akár a menstruációra, akár az orgazmusra, akár a fogamzásgátlásra tippeltél, mindegyik helyes megoldás. Mindről beszélni kéne a fiúknak, pasiknak, mert nehezen várhatjuk, hogy megértsék a működésünket, amikor fogalmuk sincs ezekről. A helyzetet nehezíti, hogy sokszor nekünk sincs pontos tudásunk a témában, hiába éljük át… Néhány pohár ital után ezért sóhajtottam fel anno éjféltájban, Vicával és Zsuzsival: “a fiúk nem tudják..”

Úgyhogy én elkezdeném a sort, hátha tudok újat mondani, srácok.

A fogamzásgátló gyógyszer például oltári sok szívással járhat. A hormonok közé rendesen belepiszkál – nagyon személyfüggő, hogy ez mivel járhat. Hízással, depresszív hangulattal, libidóvesztéssel, nagyobb trombózis kockázattal. (Ezen a ponton szoktam keserűen röhögni, hogy végülis a fogamzást is gátolja, mert nem lesz alkalom rá…) Úgyhogy nőként sajnos nagyon sok esetben nem egyszerűsíti az életet, néha egyáltalán nem megoldás.

A menstruáció is totál változatos, hogy kinél hogyan jelentkezik, tudtátok, srácok? 3-8 nap között, premenstruációs szindrómával vagy anélkül, a hormonváltozás miatt ingadozó és kontrollálhatatlan érzelmekkel, enyhe hasfájással vagy gyógyszer nélkül elviselhetetlen görcsökkel. Utálom, amikor nők szólogatnak be egymásnak: “Én is kibírom, szóval összeszedhetné magát.” Annyira más mindenkinél, ráadásul életszakaszonként is változik az intenzitása – lehet, hogy most kibírod, aztán a szülés utáni első ciklusodban fel se fogsz tudni kelni reggel. Szintén nagyon egyéni, hogy ki használ tampont, ki betétet, ki menstruációs kelyhet, ami egy speckó tölcsér.

A női orgazmusban négy idegpálya vesz részt: altesti, a kismedencei, a szeméremtesti idegek és a bolygóideg. Mindig részt vesz mind a négy idegpálya benne, de más idegi impulzusok futnak rajta végig a hüvelyi és a klitorális orgazmus során. A csiklónál könnyebb orgazmust előidézni, a hüvelynél nehezebb. Jobban meg kell tanulni, ki kell tapasztalni hozzá, hogy pont mi szükséges hozzá – ez gyakorlatot igényel. Ebből kifolyólag nagyon sokaknak nincs, vagy csak sokára, évek után lesz egyáltalán hüvelyi orgazmusa. Ebbe azért érdemes belegondolni egy pillanatra! Amitől erősen függhet, az a nő lelki állapota, koncentráltsága, ellazultsága, hangulata, a gördülékeny kommunikáció és a bizalom a felek között, valamint a testi paraméterek.

A férfiak és a nők nem egyformák, soha nem is kell, hogy azok legyenek. De oltári sok időt és energiát spórolnánk magunknak, ha legalább megpróbálnánk nyitottan, megértően fordulni egymás felé, nem?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #afiúknemtudják írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum